Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Χαλκίδας ενόψει της πιεστικής – για τα παιδιά κυρίως  –  περιόδου των εξετάσεων, ενδοσχολικών και πανελλαδικών, οργάνωσε δύο υποστηρικτικές δράσεις για μαθητές και γονείς.

 Η πρώτη  αφορούσε τη σωστή διατροφή των εφήβων. Προσκεκλημένη ήταν η κλινική διατροφολόγος  και συγγραφέας κα Μάρκου Παναγιώτα, η οποία παρουσίασε συνοπτικά και εύληπτα τι περιλαμβάνει η σωστή διατροφή για τους εφήβους, τη σημασία της στην ανάπτυξή τους, τις εξετάσεις, την ηρεμία τους, την τροφοδοσία του εγκεφάλου. Τόνισε ιδιαίτερα, μεταξύ άλλων, την κατανάλωση μαγειρεμένου γεύματος στο σπίτι και την επαρκή πρόσληψη νερού.

Η επόμενη παρέμβαση αφορούσε στην επεξεργασία του  άγχους των  γονέων, όταν έχουν να διαχειριστούν τους εφήβους και τις δυσκολίες τους, γενικά και ειδικά μπροστά στο φόβο ενδεχόμενης αποτυχίας. Εξετάστηκε διαλογικά το πού οφείλεται το άγχος των εφήβων. Πώς οι γονείς μπορούν να κατανοήσουν και να διαχειριστούν την μεταβατική αυτή φάση των παιδιών τους, αν είναι η επιβολή ορίων αγχολυτική και άλλα παρεμφερή θέματα, που τέθηκαν από γονείς και εκπαιδευτικούς. Προσκεκλημένη ήταν η κα Ατσαλάκη Αμαλία, ψυχολόγος  από το Τμήμα Εφήβων του ΟΚΑΝΑ Αθηνών.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά την Κυριακή 15 Μαΐου, και την Τετάρτη  18 Μαΐου, το απόγευμα .